Translate

Ana Maria

Ana Maria s-a nascut pe 17 ianuarie 1987, in orasul Simleul Silvaniei din judetul Salaj. Solista a inceput sa cante de la varsta de 4 ani sub indrumarea profesorilor Ioan Muresan si Petre Gligutza.

Ana Maria a fost inscrisa la Palatul Copiilor din Zalau, unde a interpretat piese de muzica usoara pentru copii compuse de Marius Teicu.
Solista a obtinut locul I la Festivalul "Micul Print" si locul III la concursul "Ursuletul de Aur" (Baia Mare).
Artista devine cunoscuta publicului larg in cadrul emisiunii "Trupa de Soc" (Timisoara), moderata de Dan Negru.
In anul 2001, artista a adjudecat trofeul Mamaia cu piesa "Ochii tai" semnata de Sandy Deac.
Primul album "Ochii tai" cuprinde 10 piese, iar stilul muzical abordat este pop (mai rar intalnit in peisajul muzical autohton in acea perioada de timp).
Cel de al doilea album se intituleaza "Vine seara lui Craciun" si cuprinde opt piese dintre care sapte sunt prelucrari din colinde celebre nationale si internationale si o piesa originala, compusa de Sandy Deac.
Pe 17 ianuarie 2003, odata cu implinirea varstei de 16 ani, Ana Maria a lansat ce de-al treilea album din cariera sa, intitulat "Primul dans".
"Cantece pentru tine", vine in 2006. Albumul contine 11 piese, dintre care mai bine de jumatate ii poarta integral semnatura. Pe acest album, solista a colaborat cu Bobby Stoica de la Voltaj, Marius Moga, Ionut Radu, Sandy Deac si altii. Genul abordat de Ana-Maria este de data aceasta pop-rock, pe album fiind incluse si 4 balade, dintre care una este un featuring cu Praf In Ochi. Si, un detaliu foarte important: Ana-Maria incepe cu acest album sa cante acompaniata de trupa!
Ana Maria doreste sa devina avocat, respectand astfel traditia in familie, iar in timpul liber, cocheteaza cu poezia, scriind versuri inspirate din Ion Minulescu, poetul ei preferat.



Un comentariu: