Translate

Alexandra Dinu

Nascuta in familia formata din Liliana si Tiberiu Dinu - demnitar roman, la data de 3 ianuarie 1981, in Bucuresti, Alexandra Mirela Dinu a devenit un nume in showbizul autohton la doar 19 ani. A terminat Liceul „ Jean Monnet “ din Bucuresti, a debutat ca prezentatoare la postul TVR 2 cu emisiunea Trupa DP2, iar in 2000 a prezentat emisiunea ProMotor, la Pro TV.
Cunoscuta initial ca sotie a celebrului fotbalist Adrian Mutu (2001 - 2003)si mama fiului lor Mario Mutu, in 2002, a reusit sa dea lovitura, odata cu rolul din comedia " Garcia si oltenii "- un film admirat de unii si indelung contestat de altii , insa cu o interpretare remarcabila, plina de farmec si umor.

 In 2003 se desparte de acesta, pleaca in Italia si devine una dintre interpretele romane apreciate peste hotare, initial prezentand rubrica „Meteo“, la postul de televiziune din Italia, Rete4, post ce ii apartine lui Silvio Berlusconi. Desi unii afirma că si-a făcut un nume pe spinarea „Briliantului”, altii că, dimpotrivă, această relatie i-a afectat imaginea, ea a devenit cunoscuta datorită rolurilor din serialele " Il commissario Montalbano ", " Ricomincio da me ", " Carabinieri " si "Capri ".

In 2008 actrita stabilita in Italia a fost cea aleasa sa prezinte evenimentul de lansare a marcii Ferrari in Romania.

Frumoasa si celebra in doua tari, deocamdată, tot ce o interesează este să fie o mamă bună pentru Mario, fără ca acest lucru să îi afecteze cariera.

„M-am maturizat şi eu. Am 28 de ani, am învăţat multe în aceşti ani. Am înţeles că, dacă ştii să-ţi organizezi bine timpul, le poţi face cu succes pe amândouă. Şi sunt convinsă că asta este şi reţeta fericirii: să ştii să îmbini familia şi cariera. Una nu o exclude pe cealaltă", subliniază diva într-un interviu acordat cotidianului Libertatea. Ea este convinsă că va juca rolul pe care îl visează, chiar dacă trebuie să îşi armonizeze programul cu al fiului ei. De aceea, va face următorul film abia în iunie 2009, când Mario va fi în vacanţă şi îşi va putea însoţi mama la filmări.

Pentru frumoasa româncă stabilită în Italia, ofertele curg. Atât din Italia, cât şi din România. Dar faptul că este mama unui elev în clasa întâi o determină să aibă grijă la fiecare pas pe care îl face. Şi încearcă să nu ia visele drept realitate. „De multe ori, viaţa are planuri mai bune decât cele pe care ni le facem noi. Cred că cel mai inteligent plan e acela de a nu-ţi face planuri", consideră fosta soţie a Briliantului. Care ţine să precizeze: „Nu regret nimic din ceea ce-am făcut. Sunt convinsă că totul, chiar şi greşelile mele, m-au ajutat să cresc, să mă maturizez, să fiu ceea ce sunt astăzi".

O atitudine demnă de admirat la o frumoasă autohtona care putea să aibă straluceasca in film si televiziune, dar a încercat să fie mai mult. Pentru că fizicul, la un moment dat, te trădează. Iar atunci vine proba dură a talentului. Şi a realismului care te ajută să înfrunţi viaţa. După cum vorbeşte, Alexandra Dinu chiar a învăţat ceva din greşelile trecutului.

In 2008 incepe si filmarile la serialul " Doctori de mame ", o productie MediaProPictures care, odata difuzata s-a bucurat de un real succes, actrita interpretand rolul unei femei insarcinate in ultimele luni si o face pe aceasta sa declare: “Este pentru prima data cand joc intr-un serial romanesc si am remarcat ca nu au fost diferente intre filmarile pe care le-am facut pentru “Doctori de mame” si cele facute pentru alte productii din Italia. In Romania m-am simtit mult mai bine si pentru ca eram acasa. Am colaborat foarte bine atat cu cei doi regizori, cat si cu ceilalti actori din serial, iar atmosfera de aici este una calda si foarte primitoare.” si sa spere ca pe viitor sa aiba parte de cat mai multe proiecte in România.
Frumoasa blondă cu ochi albastri este o vedetă recunoscută si îsi merită titulatura de cea mai sexy actrită romanca (obtinuta in mai 2009) surclasand actrite frumoase si sexi ca Monica Bîrlădeanu, Mirela Zeta, cunoscută din sitcomul Mondenii, iar în ordine descrescătoare urmează Maria Dinulescu, Nicoleta Luciu, Daniela Nane, Dana Rogoz, Manuela Hărăbor, Ramona Bădescu, Ioana Ginghină si Diana Dumitrescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu