Translate

Paula Seling

Nascuta pe 25 decembrie 1978, la Baia Mare, Paula Seling studiaza, pentru o perioada de 8 ani, canto si pianul. Este absolventa Colegiului Gheorghe Sincai din Baia Mare, pe care-l termina in 1997, si totodata a Scolii Superioare de Jurnalistica.

Activitatea sa muzicala este inceputa odata cu anul 1996, cand se afirma in spectacolul Viata de roman a festivalului Cerbul de Aur.
In acelasi an intra in posesia catorva premii, precum Trofeul Armonia al Festivalului pentru Copii si Tineret din Bucuresti, Locul I la festivalul Ursuletul de Aur din Baia Mare si Trofeul Aurelian Andreescu din Bucuresti.
Anul 1997 ne-o aduce pe Paula Seling in deschiderea concertului extraordinar sustinut in Romania de Joan Baez, pe data de 27 iunie. Castiga Trofeul Mamaia in vara aceluiasi an, pentru ca peste cateva luni, in decembrie mai exact, sa apara in spectacolul Din darul magilor de la Sala Palatului din Capitala. Devine totodata si o persoana publica, acest lucru aducandu-i titlul de Starul in ascensiune al anului 1997 din partea revistei Avantaje.
Reprezinta Romania la festivalurile International Music Contest din Cesme (Turcia) si Makfest-Stip (Macedonia) in anul 1998, iar in luna noiembrie a aceluiasi an canta in deschiderea concertului sustinut de Chick Corea.
Festivalul Cantecului Maltez la care a participat in Malta in anul 1999 completeaza activitatea muzicala a cantaretei. Festivalul de la Mamaia ii aduce titlul de Slagarul anului la sectiunea Slagare pop-rock.
Canta in perioada 1998 - 2000 in majoritatea cluburilor bucurestene si in toata tara, alaturi de Gasca de Acasa (Ciprian Mateian - chitara, Alin Balas "Bozzo" - chitara bas, Calin Ionce - clape, Mihai Nenita - vioara, Florin Pop "Pefy" - baterie) si No Smoking (Virgil Popescu- bas, Cezar Zavate - chitara, Vali Neamtu -tobe, Sorin Voinea - claviaturi).
Din anul 2000, canta alaturi de trupa 7th Heaven, in urmatoarea componenta: Paula Seling - voce, Sorin Romanescu - chitara, Dan Pirici - chitara bass, Florentin Milcof - clape, Vali Vatuiu - tobe, Silvia Stefanescu si Alexandra Ungureanu - voci aditionale.
Paula Seling a fost personaj principal in cartea si serialul One Hit Wonderland realizat de Tony Hawks (producator 'Wall To Wall TV') si difuzat de Discovery Channel in august 2002.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu