Translate

Andra

Solista de muzică pop, pop-dance si R&B cunoscuta cu numele de scena Andra s-a născut la 23 august 1986, in Câmpia Turzii, cu numele Alexandra Irina Mihai.


Cariera:
La 7 ani cânta in cadrul concursului Tip Top Minitop, la 9 ani participa la concursul de muzică populară Pe fir de baladă din Târgu Jiu, la 11 ani obţinea premiul I la Festivalul de folclor Toamna Arieşeană. S-a înscris la şcoala minivedetelor si la doar 14 ani avea propriul CD, numit Dr. Costi.
Primul album s-a numit Andra si a apărut in anul 2001, produs de Nova Music. Au urmat Dragostea mea (2002), pentru care a obţinut Discul de Aur, Vreau sărutarea ta (2003), cu un nou Disc de Aur, Rămâi cu mine (2005), Best of (2007), De la frate la soră, album cu piese din folclor (2007), Vis de iarnă (2007), Dragostea rămâne (2008), Album de familie (2008), Iubeşte-mă astazi, Iubeşte-mă mâine (2009), Something New (2010).


Are videoclipuri apreciate ca Vreau sărutarea ta, premiat ca Cel mai bun videoclip la premiile MTV România 2004, Colt de suflet, Un lucru să-mi dai, Dragostea rămâne, In noapte ma trezesc, Dracula my love, Ramai Cu Mine, Vreau sarutarea ta, etc.
Printre numeroasele premii obtinute de Andra de-a lungul carierei sale se numara: Cel mai bun proiect de debut la Premiile Industriei Muzicale Româneşti, in 2002, Cea mai bună voce feminină la Festivalul Cântecului de Dragoste- 2003, Cea mai bună voce feminină la Premiile MTV România- 2003, a fost nominalizata si a participat la MTV World Music Awards din 2003, Scoţia, locul I la Festivalul de la Mamaia, secţiunea şlagăre, 2004, si locul I la sectiunea creatie in 2005, Trofeul 10 pentru România in 2007, etc.

Andra este căsătorita din anul 2008 cu Cătălin Măruţă, moderator al emisiunii Tv Happy Hour de la Pro Tv.

Pe scurt despre Andra:
Nume real: Alexandra Irina Măruţă
Nume de scena: Andra
Ocupatia: cantareata, compozitoare, actriţa
Genuri muzicale: Pop, Pop-dance, R&B, folclor
Data nasterii: 23 august 1986
Zodia: Fecioara
Locul nasterii: Câmpia Turzii, judeţul Cluj, România
Parinti: Alexandru si Viorica Mihai
Frati: 3-1 frate, Sandel Mihai si 2 surori
Nationalitate: romana
Inaltime: 1,64 m
Greutate: 54 kg
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: saten
Starea civila: casatorita
Soţ: Catalin Maruta
Copii: nu are
Studii: Universitatea Spiru Haret
Actorul preferat: Stefan Banica jr.
Actrita preferata: Maia Morgenstern

Este o apreciata cantareata de muzica pop, Pop-dance, R&B si folclor, a obtinut premiul Cea mai bună voce feminină la Premiile MTV România.

A prezentat emisiunea concurs O-la-la de la Pro TV, a fost gazda emisiunii Singuri cu vedeta de la Antena 1, face parte din juriul emisiunii concurs Romanii au talent de la Pro Tv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu