Translate

Elena Udrea

Elena Udrea s-a nascut la data de 26 decembrie 1973. Adversarii sai politici sustin ca Elena Udrea s-ar fi nascut la Plescoi (loc de provenienta a faimosilor carnati de Plescoi). Cu toate acestea, Elena Udrea sustine ca s-ar fi nascut la Buzau.

In anul 1992 a absolvit liceul teoretic "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzau, sectia Filologie - Limbi straine, iar in anul 1996, Facultatea de Stiinte juridice si administrative din cadrul Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti. Tot in aceeasi perioada, a mai urmat si cursurile Colegiului National de Aparare.
Elena Udrea si-a inceput ascensiunea in 1997 cand a devenit avocat titular al cabinetului Individual de Avocatura "Udrea Elena Gabriela" din Bucuresti. A lucrat la acest cabinet de avocatura pana in 2002 cand si-a facut intrarea pe scena politica romaneasca prin aderarea la Partidul National Liberal. In iunie 2004 a devenit consilier municipal din partea PNL. Pe 21 octombrie 2005 a demisionat din PNL, iar la 12 februarie 2006 se inscrie in PD.

Elena Udrea s-a facut cunoscută, printr altele, pentru o grava greseala facuta, intr-o emisiune televizata, in legatură cu regimul constitutional al Norvegiei si cu apartenenţa acestui stat la UE.
Pana in octombrie 2005, Elena Udrea a fost consilier de stat la Administratia prezidentiala si sef al Cancelariei prezidentiale.
In toamna anului 2005, Elena Udrea a demisionat din funcţia deţinută la Presedintie, invocand atacurile "profund nedrepte" indreptate asupra sa si a altor persoane care sustin lupta anticoruptie. Aceasta a precizat ca insinuarile aduse de catre mass media denigreaza imaginea ei si a presendintelui. Cu toate acestea, aceasta demisie nu a reprezentat si finalul carierei sale politice, ba dinpotriva.
In 2007, Elena Udrea a fost implicata in alt scandal mediatic, ceea ce a fost cunoscut in presa ca fiind "scandalul biletelul". Ea a declarat, tot intr-o emisiune televizata, ca premierul Tariceanu i-a solicitat presedintelui Basescu, o interventie in justitie in favoarea lui Dinu Patriciu.
La data de 30 noiembrie 2008, Elena Udrea a fost aleasa deputat.

Elena Udrea este o persoana apreciata si contestata in acelasi timp. Cu toate acestea, reprezinta una dintre putinele aparitii placute pe scena politicii romanesti.

Elena Udrea a devenit faimoasa in urma incredibilei sale ascensiuni politice. Aceasta ascensiune a fost pusa pe seama unei presupuse relatii cu presedintele Traian Basescu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu